miercuri, 13 iunie 2012

Don't do OnlineShopping at laredoute.ro

Warning: Acesta este un "hate post" si reprezinta parerile personale formate in urma experientelor cu acest magazin online.

Nu discut despre designul site-ului sau despre cat de detaliate sunt marimile pe site-ul lor.
Nu. Va spun ca ceea ce o sa cititi mai jos, o sa va convinga sa nu cumparati de la ei.

LaRedoute Romania este o franciza pentru magazinul online LaRedoute Franta, cu preturi mai mari si cu probleme romanesti de a nu-si respecta clientii.
Imi place shoppingul online pentru ca pot sa caut prin rafturile virtuale cat vreau si pentru ca pot sa merg direct la rochia fluida de vara pe care o aveam in minte pentru un eveniment fara sa caut ore in sir prin mall. Dupa ce comand astept 1-2 zile sa ajunga produsele la mine, iar daca pentru orice motiv nu imi plac le returnez imediat. Pretentia mea este ca dupa ce returnez sa mi se dea banii inapoi daca cer acest lucru.

Problemele acestui magazin online - LaRedoute, relativ la ce povesteam mai sus, sunt ca:

- livrarea dureaza intre 2-3 saptamani - acest aspect poate fi o problema daca gasesti un costum de baie pe care vrei sa il porti in weekend la piscina. Trece vara pana vine comanda ta :)

- calitatea produselor este indoielnica - dupa 4 purtari materialele se lasa, se decoloreaza, se largesc.

- pentru o comanda returnata in valoare de 260RON, nu au fost in stare sa imi returneze banii mai bine de 1 an. Pentru a nu pierde banii complet, am cedat eu si am facut o noua comanda din acei bani - a fost singura modalitate de a imi "recupera" banii.

Cu toate ca am insistat cu telefoane la franciza romaneasca LaRedoute, raspunsul a fost mereu acelasi "trebuie sa verificam la contabilitate si va sunam noi". Ghici ce: n-au sunat nicioadata, ba mai mult, ma sunau o data la 3 luni sa ma intrebe de ce n-am mai cumparat de pe site-ul lor! Cat tupeu!

Diferentele de pret sunt foarte mari pentru incaltaminte: de la 200RON pentru o pereche de sandale simple, ajungand la 700RON pentru cizme. Aceeasi problema o vedem si la pantoane/geci.
Ok, n-as avea nimic impotriva daca as sti ca magazinul este de lux. Nu este pentru ca la capitolul camasi, rochii, fuste, preturile sunt intre 100-200RON.
Nu este foarte hotarat in ce zona se plaseaza.

Enough ranting from me!
Have a fashionable Wednesday!

2 comentarii:

  1. Subscriu la parerea despre La Redoute RO... eu am fost mai norocoasa... mi-au dat banii pe un retur in 6 luni si doar dupa ce am "amenintat" ca ma duc la OPC ... In prezent am doar o pereche de sandale cumparate din sectiunea outlet (sectiune in care sunt postate produsele returnate/ neridicate!) si o geanta pentru calatorii, primita cadou, culmea, tocmai la comanda returnata :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ciudat ca nu ti-au cerut si cadoul la retur. Mi s-a intamplat si asta :)

      Ștergere