joi, 18 octombrie 2012

Gucci Museum - Florence, Italy

 În scurta vacanță din Florența nu am putut rata să vizitez museul Gucci, unde se află un magazin permanent cu articole marca Gucci: pantofi, genți, eșarfe, o librărie cu o mică sală de lectură, un restaurant cu prețuri foarte accesibile pentru Florența și un muzeu dedicat întregii cariere lui Guccio Gucci. 




 Museul se întinde pe 3 etaje, prezentând povestea Gucci de la un simplu lift boy la un brand de milioane, vânat de vedetele Hollywood-ului. 
  
 Brandul Gucci a început prin a crea genți de voiaj la începutul secolului 20, produsele fiind tot timpul sub moto-ul "Quality is remembered long after the price is forgotten". 
  
 Aici am aflat că în 1966, Vittorio Accornero, un artist desăvârșit, a fost convocat de House of Gucci să creeze o eșarfă. Dar nu orice eșarfă, ci o eșarfă magică cu "o explozie de flori" care urma să fie un cadou special pentru Prințesa Grace Kelly. 
  
 Vittorio a lucrat și a creat un design impresionant care urma să fie imprimat pe mătase, și pentru a fi la înălțimea cadoului, urma să fie numită Flora scarf, pentru a fi apoi folosită în mai multe accesorii, genți și bijuterii, pentru că fiecare fată să se simtă ca o prințesa. 
 Designul conține 9 buchete de flori din 4 anotimpuri, cu fluturi, libelule și insecte într-un peisaj poetic și foarte colorat. Eșarfa este minunată în detalii, materialul extrem de fin, iar contrastul culorilor contra albului imaculat duce eșarfa în zona unei opere de artă. 


415$ - OnlineShop

Logo-ul Gucci format din cele 2 inițiale ale fondatorului Guccio Gucci, a început să apară din anii 1960, transformându-se rapid în LogoManie trendmark for Gucci. 
  
 În museu existau rochii celebre create pentru vedetele Hollywoodiene pe covorul roșu pe care le puteai vedea de aproape să studiezi atenția la detalii - paiete aplicate manual, fulgi și pliuri făcute în mătase naturală. Superbe!
  
 Personal, deși trec aproape zilnic pe lângă magazinul Gucci din București, nu am avut curiozitatea să întru să cumpăr ceva. Poate din cauza că se găsesc peste tot produse care imită această marcă și mi s-ar părea penibil să mă asociez cu o tanti care merge la piață cu geantă ei "Gucci"... 
 Oricum muzeul este un loc pe care îl recomand și care m-a făcut să recunosc și să apreciez calitatea lucrului bine făcut. 
  

 Mi-a rămas amintirea eșarfelor cu imprimeurile interesante și am căutat și la noi un astfel de produs și am avut plăcuta surpriză să îl găsesc pe Ciprian Vrabie cu ale sale eșarfe și batiste de buzunar pe care le puteți găsi pe magazinul său online sau pe Molecule-F:





Mi se par cadourile perfecte!

Have a happy week!
Kisses!

2 comentarii:

  1. Foarte frumoase esarfele Ciprian Vrabie, si desi poate un pic prea scumpe, daca tinem cont ca sunt din matase si au niste modelele speciale merita...Nu m-ar deranja sa primesc un astfel de cadou :)!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Subscriu! Pune-le intr-un post "wish list for my birthday" sa stie lumea:))

      Ștergere