joi, 29 noiembrie 2012

OnlineShopping - Amazon.com

Prima comanda majora de când sunt aici a fost de pe Amazon.com. Tot ce pot spune e ca s-au comportat impecabil si nu am nici o indoiala ca merita sa fie unul din cel mai mari magazin online.

Pentru a face o comanda online trebuie sa ai un cont - username si password, care desi pare sa fie obositor la prima comanda, este de ajutor in viitor pentru ca iti tine minte atat adresele la care vrei sa ti se faca livrarea cat si detaliile despre card. Bineinteles ca niciodata nu sunt in plain text aceste detalii sensibile, dar ajuta foarte mult daca vrei sa faci o comanda rapida.

Ceva ce merita mentionat este ca toate preturile in USA sunt FĂRĂ taxa de stat - mai exact, pentru ca nu s-au inteles statele intre ele care sa fie taxa si cine sa o incaseze, daca cumperi ceva online dintr-un stat diferit fata al tau, atunci nu platesti taxa. E acelasi principiu pentru duty-free stores (de pe vremea cand nu eram in EU sau din alte state non EU). Amazon este in statul Washington, ceea ce inseamna ca eu trebuie sa platesc acel 9.5% din valoarea produsului.

E un mic inconvenient, pentru ca in general preturile sunt mul mai bune decat in magazinele fizice, plus mai primesti si cate un mic bonus cadou: cum am primit la chitara Mini Taylor o husa de transport potrivita masurii ei.

Am platit transportul de "delivery in 2 days" - 16$ si am stat cu ochii pe linkul de tracking dat.

Singura parte dubioasa in acest aranjament este ca pachetele sunt lasate la usa daca nu necesita semnatura. Exact! Pachetul in valoare de 550$ a fost lasat la usa, desi eu eram in casa. :) Cand am vazut pe link "delivered at door", am deschis usa, si intradevar era coletul la usa :)

Online shopping at its best!



Un comentariu:

  1. Ca in filmele americane ... cand ajungeau personajele acasa, gaseau colete la usi ... de pe amazon.com am comandat pina acum doar carti din domenniul style& fashion, care au un pret mult mai bundecat cele de pe amozon.co.uk. In ultimul an a devenit interesant doar pentru cartile in format kindle. De pe amazon.co.uk am comandat pina acum carti, muzica, DVD ... din cate stiu, de aici pentru Romania se poate comanda orice, insa cu preturi de transport pe masura.

    RăspundețiȘtergere