sâmbătă, 24 noiembrie 2012

The American Dream - Part II


 Am împlinit deja o săptămână de când stăm aici și anumite întrebări au început să își găsească răspunsurile referitor la cum o să fie viața noastră aici.

 Să începem cu traficul: mult mai light decât în București, deși aici toată lumea merge cu mașina. Sunt extrem de puțini oameni pe stradă, chiar dacă orașul are tot ce îi trebuie: trotuar curat, treceri de pietoni activate cu buton și parcuri (nu prea multe la număr). Inclusiv șoferii sunt mirați când mai văd câte un pieton... Cred că are o legătură și vremea foarte capricioasă: vânt și ploie...
 Cu toate că am circulat mult cu mașina în orele de vârf, se circulă bine: toată lumea respectă regulile și merge cu 50-60 km/h, plus străzile sunt foarte largi. Incredibil cât de mult contează să se respecte regulile.

 Mâncarea din supermaketul Whole Foods (cel care are doar mâncare organică) este cu 10% mai scumpă ca în România - diferența este că aici știi sigur că organic înseamnă organic, nu vreo spagă data unde trebuie. Overall mi se pare că merită să cumperi de undeva unde știi sigur că iei calitate, în special la mâncare!
 Câteva exemple de prețuri ar fi: suc de portocale 2L 4$, pui întreg 14$, 12 ouă: 4$. Restul nu mi le mai amintesc, dar prindeți ideea.
 Am preferat, având câteva zile libere să gătim acasă și ne-am descurcat foarte bine cu aragazul și cuptorul pe curent. Noi având acasă tot cuptor cu termostat, diferența nu ni s-a părut prea mare.


 Am spus în postul trecut că îmi e teamă de mașina de spălat și dryer. Ei bine, le-am folosit cu mare grijă pe amândouă și până acum sunt mulțumită. Mașina de spălat poate fi controlată cât de mult să spele, temperatura și nivelul apei - e un fel de "old school version" pentru programele mașinilor de spălat din România. Aici trebuie să știi tu setările, pe când acolo trebuia să găsești programul potrivit țesăturilor.
 Ce mi se pare ciudat e că detergenul se pune direct în cuvă și nu are compartiment pentru fabric softner. Încă trebuie să mă prind cum să adaug și balsam de rufe.
 Dryer-ul l-am folosit cu și mai mare atenție: în general doar la programul de delicate unde folosește aer călduț și rece. Rufele le-am scos semiuscate tocmai bune să le pot călca.

 Ufa, gata cu treburile domestice: trecem la shopping and fashion!
 Pentru că a fost Black Friday, am dat o tură prin magazine să vedem reducerile extraordinare tot prezentate la televizor. Nu am fost în primele ore de la deschiderea Black Friday, pentru că în general este aglomerație mare, plus deschiderea a fost la 12 noaptea când noi de mult eram adormiți din cauza jet lag-ului încă prezent.

 Am fost pe zi în mall și am găsit majoritatea magazinelor cu afișe în geam de 30-40% off pentru toate produsele, unele magazine aveau doar câteva produse on sale, dar și multe magazine high end unde preutirle nu erau mișcate: Hugo Boss, Celine, Burberry, Tiffany's :)) Glumesc evident că nu mă așteptam să fie și acolo la fel, dar merită menționat că sunt astfel de magazine și aici.

 În ceea ce privește moda în magazinele obișnuite și populare gen Macy's, Nordstrom, Banana Republic am văzut modă masculină extrem de accesibila și frumoasă. Aici bărbații nu au nici un motiv să nu se îmbrace bine: materiale bune, haine de piele, pulovere frumos colorate din lână, bumbac, raioane întregi cu costume și pantofi - unde trebuie să cauți puțin până să găsești calitatea, dar eventual găsești ceva rezonabil.
 Privind în ansamblu sunt mulțumită de moda masculină.

 În ceea ce privește moda feminină, veștile sunt de la proaste la foarte proaste :-|
 Macy's are haine pentru femei de 40-50 de ani din cel mai ieftin material posibil, cu croieli pentru femei ori însărcinate ori supraponderale. Groaznic!
 În Nordstrom lucurile stăteau mai ok la capitolul materiale - am găsit o vestă din piele destul de interesantă, o fustă ok și paltoane colorate cu croiala masculină. Banana Republic este iarăși o veste bună în materie de culori, dar nu în materie de croieli pentru rochii.
 Nu am găsit nici măcar o geacă din piele nici măcar în raioanele cu marfă Calvin Klein, iar la întrebarea despre pantaloni din piele, vânzătoarele s-au uitat cam ciudat la mine și mi-au spus că nu au în întreg magazinul așa ceva :))

 Recunosc că pentru mine am fost exclusiv în plimbare - un shopping mai repede de vitrină și plimbat, dar dacă găseam o piesă interesanta cu siguranță aș fi cumpărat-o. N-a fost cazul.

 Un mic search pe internet mi-a arătat acest outlet: Premium Outlet  la 40 de minute distanță, are cele mai mari branduri - cred că o să merite o excursie până acolo, iar dacă stau să calculez, distanța e puțin mai mare decât distanța pe care o făceam prin București din Băneasa până în Militari.
 Vă anunț când ajung cu noutăți despre ce sales sunt!

 Cam atât de aici!
 Kisses!

8 comentarii:

  1. Haine mai dragute incearca la Express (in Bellevue Square), e mult mai chic decit Macy sau chiar Nordstrom. Daca accepti chestii mai sport (dar urbane) mergi la Eddie Bauer (in Redmond Town Center), poate si la REI desi REI e probabil prea extreme sport, e de outdoors.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pe aici prin Romanica am uramarit doar mediul online din lipsa de timp. M-au interesat cateva carti de gastronomie pe care le-am cumparat cu reducere de 50 % (un procent bun pentru sume de 90 - 140 ron!) si articole din piele naturala! Vineri dimineata in timp ce imi savuram cafeaua, imi arunc un ochi pe email si vad un newsletter de la 3suisses.ro . Pentru moment nu l-am bagat in seama, fiind preocupata cu altele ... dar apoi am intrat pe site sa vad ce si cum ... si am avut ce vedea ... reduceri de 66,6% :
    - rochie din piele http://www.3suisses.ro/ro/shop/produs/femei/noutati-new-nouveau/toate-noutatile/rochie-din-doua-materiale-femei-premium-marimi-36-52/10051529-1-27095.html
    - fusta din piele http://www.3suisses.ro/ro/shop/produs/marci/marci/3-suisses-collection-premium/toate-articolele-3-suisses-collection-premium/fusta-din-piele-de-miel-nappa-premium-femei-marimi-36-52/10046310-32289-32739.html
    - 3 modele de pantaloni din piele http://www.3suisses.ro/ro/shop/produs/femei/noutati-new-nouveau/toate-noutatile/pantaloni-slim-din-piele-nappa-femei-1060-marimi-34-48/10052402-1-27095.html

    Interesant este ca vineri seara stocurile era epuizate ... astazi vad ca l-au improspatat! Ce m-a mirat, a fost ca pe site-ul din franta nu era pic de reducere la cele de mai sus ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu m-am putut abtine si mi-am luat fusta si rochia din piele!
      Mi s-au parut mult prea tari sa le ratez! Le-am trimis mamei mele acasa si le voi lua cand apuc!
      Kisses!

      Ștergere
  3. Acum înțelegi de ce am plecat cu un troller și m-am întors cu două?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Clar!
      Sunt sigura ca voi gasi magazine super ok si pentru moda feminina, dar inca nu ma grabesc sa gasesc pentru ca sunt foarte bine cu ce am venit de acasa!
      Ma bucur ca pentru Mihai o sa fie mai usoara experienta de shopping: intram oriunde si gasim ceva ok pentru el :-P

      Ștergere
  4. Esti foarte norocoasa ca ai ajuns acolo, si eu imi doresc sa merg!Poate o sa postezi si ce ti ai achizitionat :) Daca ai timp si iti plac blogurile de street style te astept pe www.exquisitehunter.com si pe pagina mea de fb cu acelasi nume.
    :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine ai venit pe blog! Succes cu noul tau blog de street style!
      Sa fie intr-un ceas bun si sa ai succes cu el!
      Kisses

      Ștergere