luni, 6 august 2012

Restaurant libanez - Sheherazade


 Sheherazade este un restaurant libanez, situat în food court-ul Mall Băneasa, la etajul 1.
 Chiar dacă locația nu este una cu pretenții, mâncarea este ceea ce mă atrage în acest restaurant.


 Locația: așa cum am spus, pretențiile sunt jos când vine vorba de mâncarea in Mall, pentru că îmi închipui că mănânc fast food, pe farfurii de unică folosință și tacâmuri din plastic.
 Acest restaurant este o excepție, localul fiind cochet, cu o versiune în exterior pentru nefumători ai posibilitate de a servi masă în interior la fumători. Decorul este drăguț, cu canapele colorate, mese venghe și plante pe alocuri. Am servit masa și în interior, mai repede de dragul de a savura o narghilea după masă - așa cum e specific libanez.



 Servirea este promtă, încă din momentul în care te-ai așezat la masă, condus de o hostesa, îți sunt înmânate meniurile. După nu mult timp va veni chelnerul să ia comandă.
 Ce mi s-a părut mereu bizar, dar cred totuși că este ceva specific restaurantelor libaneze, este că ei nu au conceptul de aperitiv adus înainte felului principal. :)
 Așadar, o consecință directă, este că humus beirut sau ras as four de pui/vită sau baba ganush - toate aperitive delicioase, împreună cu lipia proastă scoasă din cuptor și încă fierbinte, vor veni în același timp cu felul principal.


 Ce mâncăm: pe lângă aperitivele enumerate mai sus, recomand sharhatul de pui sau vită, ras as four puteți să îl considerați fel principal, fiind într-o cantitate destul de bună, salata tabouleh este un fel necesar, iar ca desert un Kachtalia sau Kunafe - delicioase și fresh. De asemenea Kibbeh prăjit sunt delicioase.

 Prețurile: prețurile sunt destul de mari pentru această locație, dar în sub prețurile celorlalte magazine cu specific libanez din oraș. Mai exact felul principal este undeva în zona 35 RON/persoană, aperitivele sunt în jur de 30 RON, iar desertul în jur de 15RON. Găsiți mai multe despre meniu și prețuri pe site-ul lor aici.

Home Delivery: restaurantul face și delivery, fără taxă suplimentară de transport, iar livrarea este foarte ok! Un mic detaliu care mi-a plăcut a fost faptul că aperitivele reci și salata au venit în pungi diferite față de cele calde. Câteodată micile detalii fac diferență, nu?






Have a lovely Monday!

2 comentarii:

  1. :) am fost si eu mai demult acolo, dar intre timp il uitasem. Pozele tale sunt "apetisante" si cu prima ocazie o sa trec pe acolo.

    Te pup.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur! Sper sa iti placa mancarea si servirea :)

      Kisses!

      Ștergere