luni, 24 septembrie 2012

Delicatese Florescu

Delicatese Florescu este primul magazin de cafea gourmet din București, deschis în iulie 2010 în centrul Capitalei.

Delicatese Florescu este un butic cu stil, parfumat și primitor, unde dacă ai puțin noroc poți să îl cunoști și să stai de vorba cu Gheorghe Florescu și să primești un autograph și o dedicație pe cartea scrisă de dumnealui Confesiunile unui cafegiu (pe care o poți cumpără din magazin, dar și online).

Motivul pentru care trebuie să mergi acolo este în primul rând cafeaua! Cui nu-i place o cafea bună?
 
Pentru iubitorii de cafea, găsești acolo Geisha Boquette Panama - una din cele mai scumpe cafele ecologice din lume, fiind plantată la 1700 metri deasupra nivelului mării, în vecinătatea vulcanului Baru din Panama. Prețul este 124RON/100gr.

Nepal Mount Everest Supreme - O altă cafea organică, crescută pe o plantație aflată într-o vale de la poalele munților Himalaya este extrem de aromată cu o consistență foarte plăcută și note ușor florale, combinate cu tente de nucă și cacao. Prețul este 30RON/100gr.

Asadar, intervalul de prețuri este destul de mare, și sigur vei găsi o cafea bună la un preț ok.
Poți să alegi să cumperi cafeaua boabe sau să o macine acolo, iar dacă nu ești decis asupra unei arome, poți să rogi să ți se facă o cafea să o poți gusta. Să știi sigur ce cumperi!

Acolo mai găsești vinuri Casa ISARESCU (da, acel Isărescu :) ), alune proaspăt prăjite, fructe confiate, ibrice de aramă, cărți și audiobook-uri și o gamă variată de bomboane cu alune de padurere, trufe de ciocolată belgiană neagră și cu lapte, precum și ciocolată fără zahăr :)

Eu am fost acolo în căutarea unui cadou și am luat: cartea domnului Florescu, pe care mi-a și semnat-o dumnealui, cafea Nepal și ciocolată bio :)



 

  Dacă nu aveți timp sau vă este peste mână să treceți prin centru la magazine, puteți să comandați produsele prin email sau telefon, iar transportul este gratuit pentru comenzi peste 150RON - detalii
aici.

May you have a lovely week!

5 comentarii:

  1. Super tare Dl. Florescu! Si cartea ... si magazinul ... cunoastem! ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Spune-mi cum iti bei cafeaua sa iti spun ce fel de om esti", ii spune Dl. Florescu in butic, atunci cand cineva a cerut lapte pentru cafeaua proaspat facuta.

      Sa fi fost oare o imensa blasfemie asa cum adaugi apa in vin? Nu stiu, dar am gasit un articol amuzant despre asta:
      http://www.dailymail.co.uk/home/moslive/article-2135624/Coffee-Whats-daily-grind-does-cup-say-you.html

      Ștergere
    2. Cafeaua o beau fara zahar, fara lapte! ;)

      Poate ne gasim la un moment dat o fereastra sa bem una impreuna!

      Ștergere
  2. Voi vizita cu siguranta Delicatese Florescu, abia astept sa incerc cafeaua de acolo!

    RăspundețiȘtergere