sâmbătă, 17 noiembrie 2012

The American Dream


Nu cred în "The American Dream" aşa cum este prezentat în filmele americane, dar eu și soțul meu am decis să începem un "clean start" în SUA, dar nu oricum ci extrem de calculat şi cât mai uşor pentru noi.
Ne-am mutat în statul Washington pentru că aici este firma la care lucrăm amândoi. Mutarea a fost plătită şi organizată de firmă, precum şi procesul de obţinere a vizei a fost responsabilitatea firmei.
Aşadar, plecarea ar fi trebuit să fie cât mai uşoară pentru noi.

Totuşi pentru organizare a trebuit să împart tot ce înseamnă haine şi încălţăminte, să aleg ce iau şi ce rămâne, să alergăm după acte şi să vindem maşină într-un timp foarte scurt - am avut 3 zile la dispoziţie pentru că în toată perioada aveam urgentă nevoie de maşină.
În ceea ce priveşte hainele, selecţia a fost oarecum naturală : orice nu am mai purtat de 2 ani, am lăsat/donat/dat prietenei mele, iar orice era încă în condiţie bună sau încă cu etichetă (da, am aşa ceva) am luat în transport.

Am avut 2 tipuri de transport: unul pe aer limitat la 200kg şi fără electronice şi unul pe apă în care încăpea uşor toată casa mea şi mai rămânea loc :)
Tot ce am considerat noi că vrem să luăm a încăput în 23 de cutii de dimensiuni diferite. Atât. Restul o să ne mai şi luăm de aici.






O dată ajunşi aici, am primit un temporary housing din partea firmei: un apartament cu 2 camere complet mobilat care are şi loc de parcare şi o maşină închiriată.
Apartamentul este absolut normal, nici prea mult nici prea puţin, încă avem dreptul să stăm 2 luni, iar că maşină am primit o Toyota Corola roşie :) Nici nu se putea mai bine pentru că eu am avut un Yaris roşu acum câţiva ani!

La apartament mi se pare ciudat aragazul şi cuptorul care sunt pe curent - habar n-am cum o să iasă mâncarea la el, şi faptul că maşină de spălat vine cu  tot cu dryer! Eu obişnuită să îmi usuc rufele pe sârmă, tare îmi e teamă că voi pierde câteva piese aşa... Încă nu ştiu cum le voi folosi, dar voi experimenta pe hainele la care ţin cel mai puţin... :)

În cartier am găsit şi un mangazin Whole Foods - celebru pentru produsele sale organice. Când am ajuns acolo m-am simţit că un copil într-un magazin cu dulciuri, vrând să iau de toate dar să nu ştiu ce să aleg...
Am ales organic chicken (1.2kg 12$) şi sparaghel (doar 2$ legătură!! La noi costă cam 20 RON legătura).

Astăzi avem în program cumpărături pentru electronicele pe care nu le-am putut lua din cauza incompatibilităţii cu tensiunea din SUA (110 vs. 220 în Europa) şi lista conţine: uscător de păr, placă de păr şi aparat de ras pentru soţ.
Tot astăzi vom merge la o piesă de teatru la invitaţia unui coleg de la serviciu. Sperăm să nu adormim pentru că este la 7.30 PM, iar noi încă suntem influenţaţi de jet lag :)

Cam atât! Ne auzim cu noutăţi în materie de fashion cât de curând!
 Kisses!


8 comentarii:

  1. Bravo! Bravo! Bravo! Sa ne tii la curent cu ce-i pe acolo in materie de lifestyle!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Strang informatii pentru un post nou:)
      Din pacate vestile sunt combinate: de la oameni care mananca foarte sanatos la oameni carora nu prea le pasa atat timp cand au ceva in farfurie.
      In materie de haine, vestile sunt si mai proaste mai ales din cauza vremii - ploua in continuu si bate vantul.

      Oricum eu sunt inarmata cu cizme inalte, palton si manusi! Trebuie sa imi vina si palaria sa fie tot outfitul complet :) Mai am cateva zile de asteptat :)

      Ștergere
  2. Revin ... legat de ce as fi luat eu in bagajul de haine, as fi mers pe versiunea top 10 essentials + basics + statements ... restul, le-as fi lasat in urma!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hm.. esti mai detasata decat mine. Eu n-am putut pentru ca multe imi sunt dragi si plus am investit timp si efort in a le strange. Reprezinta stilul meu.
      Mai am o problema cu propunerea ta: I hate shopping, iar renuntarea la hainele deja avut inseamna sa ma duc la shopping... No no no!
      Eu cumpar online si destul de putin din magazine reale. De obicei atunci cand ma duc la tinta sigura :) Plus, astept the first american paycheck sa pot sa lansez o comanda :P

      Kisses!

      Ștergere
  3. Sper sa aud numai de bine!

    Ca sa nu va para rau, azi dimineata mi-au furat MacBookPro-ul. Din casa. FindMyMac la gasit cind s-a conectat din str. Otesani... Bucurativa de civilizatie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vai! Poti sa il recuperezi?? Cum ti l-au furat din casa? Ti-a spart cineva casa?
      Sper sa se termine cu bine povestea!

      Ștergere
  4. Dryer-ul vezi ca are nivele. La nivel mic e destul de safe, dar mi-a distrus totusi de doua ori cite un pulover de lina, le shrink de nu-tzi vine sa crezi. Aragazul e cu rezistenta expusa, sau sub sticla? Cele expuse vezi ca la max distrug cam orica vas, eu nu la-m folosit niciodata peste 75% (adica l-am folost prima data la 90% si m-am invatat). Cele cu suprafata de sticla au o mare problema ca orice picura sau se varsa din vas (eg. cind ridici un capac, ca sa nu zic daca-tzi da in foc) ajunge pe sticla incinsa si face fum si miros cumplic. Exercise caution.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. L-am folosit astazi pentru prima data masina de spalat si dryer-ul! S-a comportat foarte ok!
      Intradevar o sa am mare grija la materialele delicate - lana, panza, dantela si la culorile aprinse.

      Aragazul este cu rezistenta expusa! Bine ca mi-ai spus despre efectul asupra vaselor, o sa avem grija...

      Sa auzim de bine!

      Ștergere