marți, 11 decembrie 2012

Pike Place Market

 Țineți minte acum 2 ani că a fost și la noi nebunia cu "deal-urile" nemaipomenite la tot felul de evenimente sau saloane? FunDeal.ro, CoolBuy.ro, Kuponiada.ro, BestDeal.ro și altele asemănătoare au acaparat toată zona de reduceri. Trebuia să îți cumperi un voucher să ai grijă să te programezi și să îl folosești până expiră. Termenul de valabilitate era destul de mic - aprox 1 lună, iar reducerile erau în general pentru cele mai puțin vândute pachete din oferta lor. Evident erau și execeptii, dar atunci se cumpărau atât de multe vouchere, încât nu apucai programare decât în mijlocul zilei de Marți.

 Mi-am amintit că nebunia a început din USA cu Groupon.com și am intrat să văd ce oferte sunt. Cea mai interesantă, pe lângă acupunctură și un curs de pictură, mi s-a părut oferta 50% off pentru un Food Tour în Pike Place Market din Seattle.

 De când suntem aici am căutat motive să ajungem în Seattle, dar nu am reușit să ajungem preferând să rămânem în zona Bellevue. Distanța între Seattle și Bellevue e de 25 de minute pe autostradă cu mașina, iar acesta era motivul perfect!

 Când am intrat pe site am verificat 3 lucruri: valabilitatea, numărul de bilete vândute până atunci și dacă mai sunt disponibile în perioada următoare bilete pentru tur.

 Valabilitate: aprilie 2013, bilete vândute: 800 (auch!), dar erau locuri disponibile chiar în primul weekend. Super! Am cumpărat, am rezervat locuri pentru tur și Duminică am fost în Seattle.

 Locul de întâlnire a fost în Starbucks, unde am fost primiți la masa rezervată pentru noi cu o cafea caldă, am primit receptoare să putem să auzim ghidul fără să fie nevoit să țipe după noi, am făcut cunoștință și am aflat care este mâncarea preferată a fiecăruia din grup, iar la ora 10.00 fix am plecat. FIY: mine is sea food! what's yours?

 Am aflat povestea a 10 locații din piața și am primit sample-uri din specialitățile fiecăruia. Pe lista noastră a fost:

- Daily Dozen Doughnuts -  unde am primit gogoși cu aromă de bacon. Nu cele mai potrivite pentru o oră atât de matinală, dar asta era specialitatea lor!

 - MarketSpice - un local cu multe feluri de ceaiuri și condimente. Aici am gustat din un ceai extrem de aromat și am încercat să găsim ingredientele din el și am gustat și mirosit sare pentru condimentat somonul.


 - Pike Place Fish Market - aici am gustat 3 feluri de somon afumat, poate cele mai bune încercate de mine vreodată. Acesta este unul din locurile unde mă voi întoarce. Acest mic post oferă și un spectacol interesant în care aruncă cu peștele de la zona de gheață la cântar + zona casierului. Trebuie să ai grijă când treci pe lângă ei să nu prizi un somon de 2 kg în cap :)

 - Frank's Produce - am gustat fructe de sezon proaspete.



 - Pike Place Chowder - desi este un local modest in aparenta, ei bine acesta a fost de departe "high point" al turului nostru. Am gustat pentru prima oară această supă nemaipomenită, premiată în toată țara numită chowder. Must try and must return here for more!!


 - Chukar cherries - aici ne-am îndulcit cu cireșe uscate, cireșe acoperite cu ciocolată cu sirop de cireșe sau chiar și salsa cu cireșe! Exact, tot ce era în acest magazin conținea cireșe.

 - Beecher's Handmade Cheese - aici am văzut cum se face brânza (nu că nu știam, dar tot procesul era în spatele unor geamuri imense și puteai să vezi tot procesul) și am gustat evident brânzeturi


- Etta's Seafood Restaurant - ultimul dar nu cel din urmă (atenție limbă de lemn detectată) a fost acest restaurant, faimos pentru că chef-ul a fost cel care a adus crab cake în Seattle. Aici am gustat evident crab cake - pentru mine a fost o premieră și am fost extrem de impresionată. Încă un "must try again".

 La sfârșitul turului am primit vouchere pentru reduceri de 10% la toate aceste restaurante și nu numai, plus reducere 20% pentru un alt tur. Eu aleg să îl dau mai departe, cui crede că ajunge în cartier :)  SAVORVIP11

Update:

 Ghidul ne-a povestit și despre "the original Starbucks" aflat în Pike Place Market, care este una din cele mai vizitate și fotografiate locații. A spus-o cu un ton destul de ironic pentru că apoi să continue să ne povestească faptul că defapt nu e chiar primul Starbucks așa cum i se face publicitate, că primul Starbucks a fost într-o clădire demolată două străzi mai sus, aceasta fiind de fapt a 3-a locație Starbucks,
 iar logoul, sirena desenată pe fundal maro, este puțin modificată față de desenul original care avea buric (noul desen nu îl are), păr pe burtă (yuck! înțeleg de ce l-au scos) și i se vedea o bucată de piele care a fost acoperită! Deci "almost the original Starbucks and almost the original logo"! :))


Old logo 
Present "original" logo
Mai multe detalii aici si aici.

Kisses!
Sursa fotografii: yelp.com

2 comentarii:

  1. Interesant ... Nu stiam unde am auzit de Pike Place ... Starbucks are un sortiment de cafea denumit astfel!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se vede cine e fan Starbucks! Am uitat sa povestesc despre "the original Starbucks"! Am adaugat acum in post ;)
      Kisses!

      Ștergere